Kaffeodling

image

Ännu en skolvecka klar!

image

Ännu en skolvecka klar!

image

Ännu en skolvecka klar!

image

Utsikten från morgonlöprundorna klagar man inte på👌🏻

image

Fullt fokus🏃

image

Utflykt till ett kaffe/ bananplantage – riktigt kul!

image

Olika sorters kaffebönor

image

Sköna guider hade vi 😎

image

Fick även besöka grottor där folk gömde sig under något krig

image

Som avslutning badade vi vid några vattenfall!

image

Lunchen var kanske inte det godaste man ätit men kul att ha provat!

Ja då var ännu en vecka i skolan gjord, galet vad tiden går fort!  I veckan som varit har det väl inte hänt alltför mycket nytt. Jag har lärt min klass att säga hej då och även björnen sover som vi kör på rasterna nu – dock har väl kanske inte reglerna förståtts helt och fullt men vi kör en tanzaniisk variant helt enkelt. Även i skolan är det poppis att ta kort så har en hel drös med mig varje dag.

Sen har även jag och Malin börjat ta springturer innan skolan och jäklar vilken utsikt man har – så fint verkligen! Och sen är det även bästa timmen för sen blir det som en bastu, och varmare ska det tydligen bli. Men man ska inte klaga på att det är varmt, det kommer man antagligen inte göra när man går av planet i Sverige har man aningar om.

I helgen var vi även på en utflykt till en kaffe/ bananodling där vi fick kika på olika sorters kaffebönor och även provsmaka när det var helt nyrostat. Nu kan inte jag säga att jag inte märkte jättestor skillnad mot kaffet man köper i affären men såklart jättekul att se hur det görs! Utöver det fick vi besöka några grottor som hade byggts under något krig (var lite svårt att höra vad guiden sa så lite oklart exakt vilket krig det handlade om..) där kvinnor, barn och övriga människor som inte kunde kriga av nån anledning gömde sig. Coolt hur dom kunde bygga så mycket gångar under marken (även om man måste fått väldigt ont i ryggen 👉 ej högt i tak. Som avslutning på denna aktivitetsdag åkte vi till några vattenfall och badade. Det spöregnade (riktigt ”slagregn”) dock så vart en riktig hal väg dit så både Matilda och Linnea ramlade tyvärr så det var ett lerigt och blött gäng som åkte hemåt. Dock ett mycket nöjt gäng ska tilläggas. Det enda kanske var lunchen som vi hörde skulle vara en lokal rätt som är mycket populär i just det området vi befann oss i. Vi fick tillsagt att det skulle innehålla banan, kött, sallad och ris. När vi väl fick in denna rätt var det väl kanske inte riktigt så, mer banan med senigt kött i någon sås, men ändå kul att ha testat (även om det kanske inte kommer göras om).

Och idag tillkom det ytterligare två svenska tjejer så nu är det fullt hus här! 😊

Men nu är det måndag igen och dags för skola och barnhem! Ha det bäst!

/Josefina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *