60 dagar i Afrika

Försökte få klassen att stå still men gick väl sådär😂

Försökte få klassen att stå still men gick väl sådär😂

image

Tog på krafterna att bada hela dagen

Tog på krafterna att bada hela dagen

Hej då sa vi till Rebecca👋🏻

Hej då sa vi till Rebecca👋🏻

image

image

Nu är det fullt hus hemma!

Nu är det fullt hus hemma!

image

 

Ja ännu en tid har gått här i Tanzanialandet. Har sagt det flera gånger förut men det är galet vad tiden går fort! Nu är det snart helg igen och snart en vecka sedan vi tog med alla barnhemsbarnen till poolen och badade hela gänget. Det gjorde vi nämligen i lördags och det blev sol och bad hela dagen lång. Riktigt mysigt att ha med sig alla barn och dom verkade också ha kul så det vart en lyckad dag.

På söndagen sen var det dags att säga hej då till Rebecca som kom hit med oss för två månader sedan och även Ellen som stannade i två veckor. Helt galet att man varit här i dryga två månader! Men då fixade vi till en överraskningsmiddag och det var meningen att det skulle bli köttfärsbiffar men blev väl egentligen mer som köttfärs men men man får tänka att det är tanken som räknas. Mysigt blev det men tråkigt sen när dom åkte. Vi långvolontärer hinner både hälsa välkomna och vinka av ett antal människor under vår vistelse här!

Nu i veckan har det i alla fall blivit fullt hus för det har tillkommit 7 nya så totalt är vi nu 13 under samma tak. Superskönt är det att vi delar på en toa och en dusch, speciellt på mornarna 😊. Dock ska fyra av dom vara på ett sjukhus, nästan tur för annars hade nästan inte funnits klasser åt alla! Det verkar i alla fall på sjukhusgänget som att det inte bara är i skolans värld det är stora skillnader mot Sverige. Man har nästan glömt hur stor skillnad det faktiskt är när man varit här så länge nu, men det går ju nästan inte att jämföra. Bara en sådan grej att dom sitter med rakblad och vässar pennorna tänker man ju inte längre på att det inte tillhör vanligheterna i svenska klassrum. När man kommer hem igen kommer man kanske mer inse vilka olika förutsättningar man kan ha.

Förutom sjukhusgänget har vi nu blivit tre till i skolan. Kul förresten att Elfsborg har gått in och sponsrat med fotbollskläder och bollar som två av dom hade med sig. Det kommer med all säkerhet vara väldigt uppskattat av fotbollslaget vid barnhemmet. Så alla som inte redan hejar på Elfsborg gör det!

Igår fick vi även reda på att skolan var stängd samt att sjukhuset hade ”relaxday” där dom bara tog absoluta akutfall, p.g.a. att presidenten skulle svära någon ed. Så då hade vi helt plötsligt en ledig dag så då åkte vi till hotellpoolen ännu en gång. Nu känner jag dock att jag har fått en touch av brändhet. Här trodde man att man hade vant sig vid solen någorlunda men icke! Extra varmt och skönt blev det när man skulle sova 😊.

Annars finns inte mycket mer att säga förutom att det märks att varmaste månaden har börjat – 40 grader varje dag och varmare ska det bli! Så man fryser inte. Ha det bäst!

/Josefina

2 reaktion på “60 dagar i Afrika

 1. Barbro lindbom

  Ni är det ett tag sedan vi fick något på bloggen så riktigt kul att få ta del igen, det låter härligt med bad och sol men förstår att det blir i varmaste laget, här börjar vintern så smått att göra sig påmind 0 grader i kväll, hej så länge!

  Svara
  1. josefinalinnea Inläggsförfattare

   Kroppen kommer väl få en chock haha. Nu är det dock någon form av en mindre regnperiod på g så nu är det ”bara” runt 30, så det är kanske bra att man börjar vänja sig vid lite kallare temperaturer😉

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *