Skogs- och kustutflykt

image

Risodlare = tungt arbete!

image

Gymkort har vi skaffat nu!

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image

Pangani! 👌🏻

image image image image image image image image image
Nu var det ett tag sedan man skrev så får göra en liten uppdatering om vad vi nu hittills har hittat på här.

Förra helgen åkte vi på en utflykt till en skog utanför Moshi där vi även skulle få se ett magiskt träd. Detta träd skulle tydligen vara så stort att det är omöjligt att nå runt. Vi nådde dock, så sådär enormt var det väl egentligen inte. Men superfin skog i övrigt och kul att få se lite annan natur än man är van vid. Förutom trädet fick vi även besöka en risodling. Och är det nåt jag lärt mig är det att jag aldrig ska klaga på att det kan ta lång tid att koka ris. Herregud vilket arbete! Där stod det folk som för hand skaka ut ris från strån på en stor duk som sedan skulle transporteras vidare. Jag höll på att gå under av värme som det var och dessa människor står där dag ut och dag in och gör dessutom ett tungt arbete. Nej cred till dom, duktiga människor finns det! Riktigt intressant att se, även om jag inte var alltför avundsjuk på deras arbetssyssla..

Förutom att se träd och risodlingar har nu även jag, Matilda och Malin fått sett kusten. Vi åkte i torsdags och kom hem igår och oj vad fint det var! Pangani hette stället vi kom till och vi kunde inte ha haft det bättre. Det vart en väldigt lugn helg med massa fisk och skaldjur (äntligen!) till middagarna samt massa sol och bad. Nej Gud vad bra vi hade det. Sen var det såklart kul att komma hem igen och träffa alla. 😊

Förutom det har delar av vår trupp införskaffat gymkort. Det var väl inte något man trodde man skulle göra men nu är det bara att köra järnet sista tiden. Dock är vi något annorlunda klädda mot de andra kvinnorna på passen som kör i långklänning..

Nej nu var det inte mycket mer att berätta. Förutom att det är galet att det redan är mitten av november. Sverige snart möts vi igen!

/ Josefina

En reaktion på “Skogs- och kustutflykt

  1. Barbro lindbom

    Hej igen, det är lätt att bli lite avundjuk när man ser bilder från utflykten men risodlaryrket är inget att avundas förstår vi. Att lämna alla dessa ljuvliga barn blir nog inte helt lätt men att komma hem och träffa de ljuvliga föräldrarna väger väl upp en del, puss och kram.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *