Det blev fika igen!

image

Autografskrivning på volontärtröjorna blev det!

image

Fika blev det ännu en gång

image

Safina och Janiki kommer sakna sin klass

image

Takbygget har börjat!

image

Takbygget har börjat!

image image image

Ja nu var det redan en vecka sedan vi kom hem från Pangani och det börjar sakta men säkert dra sig mot december. Galet!

I alla fall så har vi nu äntligen fått skänkt pengarna till taket till barnhemmet på skolan. Så nu är bygget igång och antagligen kommer det vara klart i början av nästa vecka. Än en gång tack alla som hjälpte till att skänka – nu är det ett steg närmare att bli klart. 😊

Helt galet sedan att det är avslutning i skolan imorgon, så nu sista tiden blir det barnhemmet för hela slanten. Vi hade lite avslutningsfika i klassen i fredags och nästan så man blev lite nostalgisk. Konstigt kommer det bli att lämna dom för man kommer ju antagligen aldrig mer träffa dom tyvärr. Men man får helt enkelt hoppas att det kommer gå bra för varenda en i framtiden och att dom kommer få ett fint liv. Vi hade det i alla fall riktigt mysigt. Dom skrev sina namn på våra tröjor så nu finns dom med oss till Sverige! Men som sagt kommer det minst sagt kännas imorgon när det är dags att säga hej då ”på riktigt”.

I fredags gick jag, Jannicke och Lisa till barnhemmet som är på skolgården (där nu taket byggs på ytterligare ett barnhem) och skillnad det är ändå. När vi gick hem igen 17.30 satt det fortfarande elever i klassrummet. Det är nämligen så att de elever som inte hinner klart med uppgifterna måste sitta på rasterna och skriva. Så det är ju alltid några som aldrig får rast och kanske att även de eleverna får sitta kvar efter skolans slut och göra klart sina uppgifter. Långa dagar för dom verkligen. Sen kanske några av dom bor på skolgården så vissa kommer nog inte se så stora delar av världen tyvärr. Nej det är allt skillnad som sagt för hur vi har det.

Men vi kunde i alla fall inte ha det bättre just nu. Idag låg vi vid hotellpoolen igen så det går ingen nöd på oss. Så nu sitter vi och inte gör så mycket utan väntar väl mest på att gå och lägga oss och göra oss redo för avslutning imorgon !

Ha det gott!
/Josefina

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *