Vi fikade och startade en insamling

image

Vi firade kanelbullens dag och gott blev det!

image

Religösa blev vi en söndag och hörde en gudstjänst på swahili ? fattade så där ? kul ändå att se ? oväntad auktion som avslutning

image

Och Malin och Matilda fixade go frukost när det blev Kajsas sista dag! Äntligen lite gröt och grönsaker som start på dagen ??

image

Hej då Kajsa! Du kommer vara saknad!

image

Barnhemmet vi samlar in pengar till! Inte helt inflyttningsklart än men förhoppningsvis kan det snart bli!

 

image

Och lika svårt blir det att säga hej då till fotbollsplanebarnen!

image

Ja som sagt så har man fäst sig ordentligt vid dom nu?

image

Dom är uppfinningsrika när det kommer till att fixa leksaker.

image

Ett och annat dopp har det även blivit i floden!

image

Höll även lektion i svenska och lärde dom det viktigaste ordet.

image

Och fika måste ju upplevas även praktiskt och inte bara i teorin!

image

Vi försökte oss på en gruppbild men något svårt att få alla samlade..

image

Delar av min klass!

image

Dom är så goa!

image

Kommer bli svårt när det är dags att säga hej då till dom??

image

Fullt fokus

Jahapp förutom safari har vi hunnit med en hel del andra saker. Vi kom ju på att det var kanelbullens dag så för att få lite smak av hemma så gav vi oss på ett bak. Vet väl inte hur mycket övriga familjen egentligen tyckte om det men vi vräkte i oss hehe och såå gott det var!

Det känns inte som vi gjort annat än att fikat nu senaste veckan för vi fick mersmak och bakade även en äppelpaj. Dock pajade ugnen så det blev mer deg med råa äpplen men man vart nöjd ändå för vi lyxade och köpte vanlig mjölk till kaffet och det är som helt annat än torrmjölk får man säga.

Och för att fortsätta detta tema köpte jag med lite fika till klassen och lärde dom därmed ett viktigt svenskt ord. Uppskattat blev det och känns mer och mer nu att det kommer allt bli jobbigt när vi ska säga hej då och åter bege oss till Sverige. Dom är ju så fina och så goa! Men man får passa på att njuta medan man är här!

Sen har vi ju som vanligt varit vid fotbollsplanen på eftermiddagarna och lekt. Samma blir det där – det kommer inte bli bara bara att åka ifrån dom. Men vi har dock följt med till floden och badat och så skönt det är! Haha har blivit allt varmare så det behövs att svalka av sig!

I söndags bestämde vi oss för att gå på gudstjänst och även om vi kanske inte förstod allt prästen predikade om så vart det kul att se. Mest otippade var avslutningen som var en auktion. Så bland annat en höna och en banangren auktionerades ut till högstbjudande.

Sen har Kajsa hunnit vara här i tre veckor nu så idag var det dags att säga hej då till henne. Konstigt att hon lämnar, kommer bli tomt! Men bästa överraskningen var i morse när Malin och Matilda hade fixat go frukost! Så istället för vitt bröd och sylt blev det äntligen lite gröt och frukt??. Men hej då till Kajsa som sagt!

Och till slut har vår sida dit vi samlar ihop engar till barnhemmet blivit klart! Så vill man läsa mer om det så finns länken här ? ?

https://crowdfunding.justgiving.com/Orphanage-Tanzania?utm_source=Facebook&utm_medium=Yimbyproject&utm_content=Orphanage-Tanzania&utm_campaign=jgdonation%3Asupport

Ja det var väl allt för nu! Ha det bäst!

/ Josefina

2 reaktion på “Vi fikade och startade en insamling

  1. Barbro lindbom

    Kul att bloggen är igång igen så många härliga bilder, bullarna ser jättegoda ut för att inte tala om frukosten och så alla barnen förstås, ha det gott.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *