Safaritime

image

Våra lunchlådor var alltid spännande att packa upp – allt från kycklingklubbor till donuts och pannkakor kunde man få i en härlig blandning.

image

Man var minst sagt nöjd över att man satt inne i bilen vissa gånger, inte jättetuff blir man när dessa djur lägger sig precis bredvid oss.

image

Både stora och små djur i alla olika färger fick vi sett!

image

Fint (och nytt) att se dom i det fria.

image

Den glada elefanten ?

image

Vi gjorde många kopplingar till lejonkungen under vår resa!

image

Som sagt, fint att se dom i det fria

image

Vi bockade även av flodhästar!

image

Giraffen som nästan titta in genom fönstret

image

Mor och dotter

image

Man åkte allt runt i fina områden

image

Familjeutflykt

image

Kom även till ytterligare en masaiby, dom lever på en något annorlunda sätt än man själv.

Hej igen!

Det verkar ha blivit något strul med sidan så har inte kunnat skriva om vår safaritripp. Men bättre sent än aldrig!

Vi åkte iväg i fyra dagar och vilken upplevelse det var! Verkligen häftigt att se djuren i sin naturliga miljö och inte instängda i burar. Och såklart kul att fått se The big five! Så första dagen åkte vi till ”Lake Manyara” där vi fick se en massa apor, elefanter och flodhästar. Sen fick vi även stanna vid vägen eftersom en liten apa fick för sig att ta en lite tupplur mitt på vägen. Så där stod vi i kanske en 15-20 minuter innan den traskade vidare och vi kunde fortsätta.

Riktigt nöjd med första dagen och det blev bättre när vi fortsatte till Serengeti. Där fortsatte vi att bocka av en drös av djur som lejon, zebror, bufflar och strutsar.  Och vi åkte och åkte så den nationalparken måste vara enorm! Så till sista dagen hade vi bockat av nästan hela big five, det var bara noshörningen som fattades. Tyvärr har den blivit så jagad så den fanns inte kvar längre i Serengeti utan bara i Ngoro Ngoro, som var sista anhalt för oss. Och! Direkt på morgonen när vi ankom dit så kunde vi bocka av den! Häftiga djur verkligen, så den starten på dagen kunde inte bli bättre.

Ja det finns inte mycket att säga om dessa dagar förutom fantastiskt! Som sagt, häftigt att se dom i sin naturliga miljö där dom får strosa runt som dom vill. Och kul även att vi fick se lejonen kalasa på en zebra, det blev nämligen lite tjafs om de sista bitarna. Haha då är man glad att man sitter inne i en bil för oj vad dom kan ryta till, ingen kan komma hur som helst och ta mat!

Sen fick vi besöka en annan masaiby och där är också så himla annorlunda än vad man är van vid. Där fick vi gå in i varsin hydda med varsin masai som berättade hur dom levde. Totalt kolsvart var det, jag fick sitta på en säng som jag märkte när man skulle gå ut igen att det hade suttit folk bakom mig. Vi fick även reda på att man inte blir en riktigt masai innan man har varit ute i naturen i 3.5 månader utan att tvätta sig och utan att sova hemma. Man måste även kunna försvara sig mot ett lejon innan man blir helt fullbordad som en masai. Detta gällde dock bara männen, kvinnans uppgift är att föda fyra barn så jag kände att detta är i princip som ens egna uppväxt. Pappa är grym på att gå ut i skogen och jaga bort djur med pinnar och pilar.??

Nej men skämt å sido så är det väldigt intressant att se att man lever så sjukt olika. Och såklart att se djur och natur som man inte heller är van med. Så det var en mycket nöjd grupp som återvände till vårt hus igen! ?

/Josefina

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *