Ny helg = nya upplevelser

image

På väg till hot spring! En masai kom visst med (denna bilden var dock gratis..)

image

Så klart och blått vatten!

image

Maten vi fick på kvällen, lite oklart vad det var men gott var det!

image

Ja här satt vi, gruppen som älskade att dansa fram och ge present..

image

Alla var minst sagt uppklädda!

image

Och här har vi sjukhuset!

Hej igen!

Tänka sig att man redan varit här i två veckor! Men tiden går ju fort när man har roligt så snart är det väl dags att packa ihop och åka tillbaka till Sverige om det ska fortsätta i denna takten.? igår kom i alla fall den nya svenska tjejen, Kajsa, hit som ska bo med oss i tre veckor och hon måste bli lika bombad med nya intryck som vi andra blev! (Plus i kanten även att hon är från västkusten!??) men supertrevlig så nu har vi utökat vår lilla grupp till sex medlemmar.

Och i helgen som var skulle vi ju åka på en liten utflykt där vi skulle få bada i hot spring samt besöka en masaiby. Första delen (hot springen) var klockren! Som en liten oas mitt i allt där vi badade och simmade, hur fint som helst! Sen skulle vi ju åka till masai”byn” som vi hade sett fram emot. Den upplevelsen blev väl kanske inte vad vi tänkt oss då vi hade trott att man skulle få gå omkring och att det skulle finnas någon marknad etc. Istället får vi stå precis utanför bilen där några sjöng låtar för oss som vi sedan märkte kostade pengar att lyssna på. Att sedan ta kort skulle kosta ytterligare så det skippade vi faktiskt och åkte hem istället. Lite synd men men så är det!

Detta var i lördags under dagen och senare på kvällen hade vi blivit bortbjudna till en familj som bor vid fotbollsplanen på någon form av tillställning. Så vi hade köpt med vin och kakor (haha tänkte först choklad men då vädret är som det är hade det nog snarare blivit chokladsås). Och eftersom ingen egentligen visste vad vi skulle på kändes detta som en helt ok present. Det är bara det att det visar sig vara någon avslutning för deras barn och deras tradition är att man ska dansa fram till dom till musik där man lägger fram sina presenter medan alla andra står och klappar och sjunger. Stelt om vi bara hade köpt vin som vi sedan skulle ge till några 8-åringar men dom fick kakor i alla fall.. Men vi kände oss ju inte alls som stela svenskar när alla andra verkligen dansar loss och sjunger för kung och fosterland! Kul att se, kanske något att införa hemma till nästa kalas – har du en present måste du även välja ut låt samt dans som passar till, annars är det lika bra att stanna hemma?.

På söndagen ville Aron (en kusin till ägarinnan på barnhemmet) visa oss andra ställen i Moshi än vad vi hittills sett. Och han tar bland annat med oss till överklassområdena och herregud det var som att komma till en ny värld! Helt knäpptyst var det och alla hade rejäla murar och innanför stod bilar med tonade rutor. De människorna lever nog ett minst sagt annorlunda liv än de vi hittills har träffat. Kul också att vi såg ett gym här, dom kanske inte rör sig lika mycket i vardagen som alla andra gör. För är det något folk har här så är det i alla fall motion, Gud vad alla arbetar mer med sina kroppar än hemma!

Vi hann även en sväng förbi Tanzanias näst största sjukhus. Också en upplevelse och även här ser man lite skillnader från hemma. Det kanske inte är helt samma standard men som sagt intressant att titta in där! Sen var det dags att åka ifrån överklassen för den gången och åka hem igen.

Och sist men inte minst har vi nu fått boka safari! Så torsdag till söndag får vi titta på djur som inte sitter i bur och det ska verkligen bli så himla spännande! ???

Det var väl allt för denna gången! Ha det bra tills nästa gång!?

En reaktion på “Ny helg = nya upplevelser

  1. Barbro lindbom

    Oj vad ni får vara med om mycket, fantastiskt med bad och folk och dans, helgerna verkar minst sagt intensiva, kul med presnterna , ha det gott!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *