image

Äntligen framme

Dåså då var man på plats och att jag bara varit här i två dagar känns helt osannolikt. Så sjukt mycket som har hänt sedan man kom! Får väl försöka skriva lite av det som man fått vara med om hittills.

När jag väl var framme vid flygplatsen här i Kilimanjaro så inser jag att väskan är ju inte här.. Inte alls panik. Dock var det inte värre än att den kom med ett senare flyg så ingen skada skedd. Kom fram till Pamela och Mr.Collins hus där jag nu kommer att bo tillsammans med de andra volontärerna. Mr. Collins ska tydligen ställa upp i något val här i byn så första kvällen kom alla kvinnor här omkring och laga hur mycket mat som helst för det skulle komma potentiella väljare (tror jag i alla fall). Så alla höns som pickade på trädgården finns nu tyvärr inte längre utan blev gryta. Dock får vi volontärer äta annan mat (som också är super) men väljarna fick som sagt gryta bl.a.

Att man redan har hunit vänja sig vid en massa saker känns konstigt när man tänker på det. Att inte ta för givet att det finns ström och vatten eller att sova under myggnät börjar kännas som vardag.

Sen har vi ju även varit i skolan samt barnhemmet där vi ska vara. Var inte beredd på att hålla lektioner första dagen och framförallt inte i swahili. Haha tror väl kanske inte att mitt uttal var klockrenast för kom elever även från andra klassen och kollade på och tror dom skrattade ganska gott men men det gick i alla fall. Mest otippade var att vi körde bro bro breja på rasten som dom kunde på svenska så har nog varit en del svenskar här innan. Och på barnhemmet körde vi fotboll och andra lekar så tur är det att man inte behöver större språkkunskaper för att kommunicera med varandra.

Ja herregud detta blev ett långt inlägg men som sagt mycket intryck och saker som har hänt! Så kanske inte konstigt att vi hittills slocknat 21.30 varje kväll haha. Men annars finns inte mycket mer att tillägga än barnen är hur goa som helst och söta så man dör och att vi ska vara tacksamma för vad vi har i Sverige!

Haaa deee!!

 

En reaktion på “Äntligen framme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *