Skolavslutning och borgmästarbesök

image

Vid fotbollsplanen där vi är varje dag när vi kommer på eftermiddagarna till barnhemmet. Våra solglasögon är populära bland dom!

Förberedelse inför att borgmästaren för Moshi ska komma!

Förberedelse inför att borgmästaren för Moshi ska komma!

image

En av de familjer som barnhemmet stödjer med pengar eller medicin eller vad som de behöver för att kunna överleva.

image

Sångövning inför skolavslutningen för äldsta årskursen på skolan.

image

Här är Pamela som vi bor hos.

image

Avgångsklassen på skolavslutningen tillsammans med några mindre som gick med bakom.

Idag har vi varit på skolavslutning på skolan där de äldsta eleverna idag slutade. Så nu blev det helt plötsligt lite mindre elever på skolan. Mycket förberedelser inför detta och mycket dans, sång och tal var det! Vi kom dit vid 10, då det stod att det skulle börja men tror inte det kom igång förrän närmare 10.45.. Inte riktigt som man är van vid men men den som väntar på något gott.  Sen gick vi tidigare (ca 12.45) men tydligen hade det hållt på enda tills 17.30 så en riktig heldag hade det visst blivit.

Men vi hann istället ta en sväng in till Moshi som vi får åka i en s.k delideli (eller nåt sånt) som är en liten minibuss där vi har knött in oss säkert 25 pers som mest. Haha inte riktigt samma utrymme som hemma kanske utan får mer sitta på varandra. Där hann vi i alla fall äta lite och kolla runt men annars tror jag vi ska gå runt mer imorgon så man hinner kolla lite mer hur det ser ut och så.

För att tala lite om vad som hände tidigare i veckan så kom borgmästaren för hela Moshi hit så han fick vi gå fram och hälsa på framför alla som hade kommit hit för att lyssna. Perfekta avslutningen på denna något obekväma del av kvällen var när en av de andra som kom med borgmästaren drar upp min arm när jag står där och skriker Peoples! varav publiken svarar Power! Så peoples power ska försöka vinna valet som ska vara nu i oktober så man kan säga att jag nu är en del i valrörelsen.

Sen har vi även gått runt till några ”mamas” som är de familjer som barnhemmet stödjer med vad de nu behöver som exempelvis pengar, mat eller medicin för att de ska klara månaden. Ännu en ögonöppnare när man ser hur folk kan bo och faktiskt har det. Vi är vana vid olika saker, minst sagt.

Men nu har vi snart varit här en vecka och kunde inte haft det bättre! Afrika och Tanzania är fantastiskt!

/Josefina

 

 

 

 

En reaktion på “Skolavslutning och borgmästarbesök

  1. Barbro lindbom

    Hej, nu äntligen fick vi se dagens bilder,Att livet är ett annat än vi är vana vid kan man förstå, men säkert rikare än vi inser

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *